De podcast Niet zo Zwart-wit leert ons dat alle mensen van kleur op een andere manier met racisme te maken hebben en dat het oké is om zoekende te zijn en te twijfelen over hoe je hiermee moet omgaan. Nathan sprak zes mensen in de laatste aflevering: In Therapie. Een van hen is presentator Natasja Gibbs. Zij voelde in 2020 op de Dam sinds lange tijd weer saamhorigheid. De Black Lives Matter-demonstraties gaven haar kracht en hoop voor de toekomst.
Ook ging Nathan in therapie met psychiater Forugh Karimi. Volgens Karimi is de worsteling die hij van binnen voelt, het leven tussen twee werelden, onderdeel van zijn identiteit. Het maakt hem Nathan en ze vindt dat hij dat zou moeten koesteren en omarmen.
Nathan concludeert op zijn beurt, dat iedereen van kleur een andere geschiedenis en eigen ervaringen heeft met uitsluiting of racisme. "Het is goed om je daar bewust van te zijn," zegt hij. "In gesprekken kan het soms fel worden en dat is logisch. Maar een dialoog ontstaat alleen als we naar elkaar blijven luisteren, dan komen we erachter waarom mensen leven zoals ze leven. Het staat voor mij altijd voorop nuance aan te brengen waar mogelijk en empathie te tonen."
Nathan is trots op zijn kleur, altijd al geweest en hij ziet zijn kleur als verrijking. Dat leerde hij al vroeg van zijn moeder. "Maar kleur is slechts een aspect van iemands identiteit", zegt hij. "Wie ben je, waar sta je voor, en hoe ga je om met anderen? Iemand is veel gelaagder dan alleen kleur", zegt hij. En dat, terwijl hij daar zelf zo mee worstelt.