David is een jonge getalenteerde breakdancer die het publiek betovert met zijn moves. Zijn moeder Mery moest als tiener haar geboorteland Armenië ontvluchten. Kan David de verloren dromen van zijn moeder goedmaken, of kiest hij zijn eigen pad?

De 14-jarige David en zijn moeder Mery doen alles samen. Mery steunt hem onvoorwaardelijk in zijn ambitie de top te bereiken. Hoewel ze als tiener haar geboorteland Armenië ontvluchtte, speelt de vlucht en de situatie in haar geboorteland nog altijd een grote rol in het leven van de familie. David wil niets liever dan goedmaken wat zijn moeder heeft verloren. Maar hij komt ook op een leeftijd waarop hij begint te twijfelen. Dansend en draaiend zoekt hij een manier om contact te maken met zijn emoties.

David leeft zijn leven ondersteboven. Ontwijkend, kronkelend en draaiend. Hij vertelt weinig, maar zijn dans spreekt boekdelen. David is slechts veertien jaar, buitengewoon getalenteerd, maar draagt een geschiedenis met zich mee van een ontwricht gezin. Leven op zijn Kop is een hoopvolle documentaire over hoe je als kind omgaat met een moeilijke geschiedenis.

Deze film is tot stand gekomen in het kader van Teledoc Campus, een samenwerking van CoBO, Nederlands Filmfonds en de NPO.

Over de regisseur

Barbara de Baare

Barbara de Baare (1979) is documentaire filmmaker en programmamaker. Barbara heeft bij verschillende omroepen gewerkt als redacteur en verslaggever bij radio en televisie. Ze werd eindredacteur en regisseur van human interestverhalen, persoonlijke portretten en korte documentaires. De documentaire Koeienpoep & Erwtensoep won de publieksprijs bij Go Short (2019) tijdens het Filmfestival van de Kortste Nacht. De korte film Honkvast won de publieksprijs op Twente Short(2022). Met haar eigen bureau BKIJKS maakt ze films in opdracht met een documentair karakter.

Dit vind je misschien ook leuk