Wie zijn de hoofdpersonen in de serie Thuiszoekers? Op deze pagina vind je meer informatie over hen.

Hoofdpersonen Thuiszoekers

Anthony

Anthony (26) werkt als kok in een restaurant en is door een relatiebreuk nu vijf maanden thuisloos. Hij slaapt tijdelijk bij een vriend, maar kan zich daar niet inschrijven, waardoor hij geen adres heeft en op papier eigenlijk niet bestaat. Het is niet de eerste keer dat Anthony thuisloos is. Op zijn achttiende besloot hij na veertien jaar jeugdzorg dat het klaar was en kwam op straat terecht. Een balletjespistool werd zijn redding. Over een paar weken moet Anthony weg bij zijn vriend. Zal hij straks voor de tweede keer in zijn leven bij de daklozenopvang moeten aankloppen?

Blaise

Blaise (26) is geboren in Congo en op zijn zestiende naar Nederland gekomen. Hij had een huis en een baan, maar op een dag kon hij niets meer vastpakken. De diagnose was Carpaal Tunnelsyndroom. Hij verloor hierdoor zijn baan, waardoor hij zijn huur niet meer kon betalen en een half jaar geleden stonden ineens al zijn spullen op straat. Hij kon even bij vrienden terecht, maar inmiddels slaapt hij in een nachtopvang. Hij hoopt op een nieuwe carrière als conducteur, maar worstelt met het thuisloze bestaan. Gaat het hem lukken om zijn leven weer op de rails te krijgen?

Imre

Imre (19) is op zijn zeventiende uit huis geplaatst, maar toen hij achttien werd moest hij de jeugdzorginstelling verlaten. Hij woont nu sinds twee maanden noodgedwongen bij zijn opa, het was bij hem of op straat. Zijn vriendin Lotte, beste vriend Thijmen en de dieren in de dierentuin waar hij werkt, helpen hem door deze moeilijke periode heen. Hij is blij dat zijn opa hem heeft opgevangen, maar hij voelt ook onrust door het ontbreken van een eigen plek. Zijn spullen staan nog steeds opgeslagen in dozen in een schuur. Wanneer zal hij deze eindelijk weer kunnen uitpakken?

Inge

Inge maakt zich al jaren hard voor dak- en thuislozen in de gemeenteraad van Breda. Als fractievoorzitter van de lokale SP en als voormalig thuisloze strijdt ze voor een menselijkere aanpak van dak -en thuisloosheid. Soms voelt ze zich een roepende in de woestijn, het aantal dak- en thuislozen in de regio groeit nog steeds. Maar wanneer ze met een groots plan komt voor de miljoenen euro’s die nog op de plank liggen, lijkt haar boodschap ineens aan te komen. Gaat het haar eindelijk lukken om echt iets te veranderen?

Mason

Het was voor Mason (19) niet meer veilig om thuis te wonen, daarom besloot hij zelf naar de crisisopvang te gaan. Hij zit daar nu al vijf maanden, terwijl je er drie maanden mag blijven. Mason komt hier tot zichzelf, vindt leuke vrienden, hij werkt hard aan zijn opleiding en loopt stage in een notenwinkel. Tijdens het zoeken naar een vaste woonplek stuit hij op wachtlijsten van anderhalf jaar, maar zo lang kan hij niet in de crisisopvang blijven. Waar moet hij in de tussentijd naartoe?

Nancy

Nancy gelooft niet in zelfredzaamheid, maar in samenredzaamheid. Niemand kan het leven alleen. Als jongerencoach zet ze zich met hart en ziel in voor thuisloze jongeren in Almere. Ze zoekt mee naar slaapplekken, klopt aan bij de gemeente en geeft hen emotionele en praktische ondersteuning. Ze kijkt verder dan alleen hun woonprobleem, want er zit altijd meer achter volgens Nancy. En zij kan het weten, vroeger was Nancy zelf ook thuisloos.

Rania

Rania (17) is na meerdere meldingen bij Veilig Thuis op haar veertiende uit huis geplaatst. Nu wordt ze bijna achttien en dat betekent volwassen, het einde van haar jeugdzorgtraject en meer verantwoordelijkheden. Maar het betekent ook meer vrijheid en zelfstandigheid. Ze is er erg aan toe om op zichzelf te wonen, maar worstelt met het vinden van een plek. Ze werkt daarom hard als maaltijdbezorger en in een callcenter. Lukt het haar om op tijd een woning te vinden, zodat ze een vaste basis heeft om haar dromen na te jagen?

William

William (31) woont al zeven maanden in twee auto’s op een parkeerplaats. De politie gedoogt dit, maar hoe lang nog. Door het verergeren van zijn Gilles de la Tourette moest hij stoppen met zijn werk als judoleraar. Daarna ging het bergafwaarts, waardoor hij uiteindelijk ook zijn woonplek verloor en op straat terechtkwam. Toch blijft hij positief en verzint hij creatieve oplossingen voor het leven zonder badkamer of koelkast. Maar ’s nachts, met zijn drie slaapzakken op de achterbank, verlangt hij naar een echt thuis.