Ik heb smaak, dus ik ben Over het aangename valt niet te twisten. Over smaak wel. (Immanuel Kant) Hoe kom ik aan mijn smaak? Wat zegt mijn smaak over wie ik ben? Heb ik goede smaak? Wie bepaalt wat goede smaak is? Zoals we van haar zijn gewend zal Stine Jensen niet rusten voordat ze op tenminste een aantal van deze vragen een antwoord heeft.
Ik ben ijdel, dus ik ben Meer dan ooit zijn we bezig met wie en waarom we zijn. Waarom zijn we zo bezig met hoe we overkomen? Ben ik mezelf of speel ik een rol? Zou Obama ooit 'zichzelf' zijn?
Ik lieg, dus ik ben Liegen! We doen het allemaal gemiddeld zo'n 10 keer per dag. We ontkennen, misleiden, overdrijven, nuanceren, van kleine verdraaiingen tot grote verzinsels: uiteindelijk zijn we allemaal fantasten.
Ik heb lief, dus ik ben De meesten van ons streven naar een langdurige relatie. Naar ware liefde zelfs. Waarom gaat het soms goed? Hoe blijf je bij elkaar? En wat is het belang van een liefdesrelatie voor onze identiteit?
Ik werk, dus ik ben In ‘Ik werk, dus ik ben’ verklaren de Britse filosoof en schrijver van o.a. ‘Ode aan de arbeid’ Alain de Botton en de Italiaans-Franse filosoof Michela Marzano onder meer het belang van werken voor onze identiteit. Wat doet werk met ons? En wij met ons werk? Wat is de invloed van de economische crisis op de maakbaarheid van onze werkidentiteit? Maakt werk ons gelukkig?
Ik ben ijdel, dus ik ben Waarom zijn we zo bezig met hoe we overkomen? Ben ik mezelf of speel ik een rol?
Ik reis dus ik ben Nederlanders staan bekend om hun reislust. Al eeuwenlang trekken we eropuit om de wereld te ontdekken. Reizen is ook onszelf tegenkomen, onszelf ontwikkelen. Hoe vormt reizen onze identiteit?