"Vroeger was het zo: je had het feminisme en o ja, er waren ook vrouwen die zwart waren. Wat je nu ziet is dat zij centraal staan. Dat ze zeggen: wij zijn net zo representatief voor het huidige feminisme als witte hoogopgeleide vrouwen. Dat vind ik absolute winst.
In Opzij worden elk jaar de honderd meest invloedrijke vrouwen van Nederland benoemd. Dat is altijd een witte bende en al die vrouwen zijn hoog opgeleid. Dat is wat mij betreft een heel eenzijdige blik op feminisme dat bij heel veel mensen is blijven hangen. Nooit wordt aan die vrouwen de vraag gesteld wie ze heeft geholpen om carrière te maken. Hun mannen misschien? Of is het meer dat ze hun huishoudelijk werk grotendeels kunnen overlaten aan hun werksters? Is feminisme er ook voor hen?
Wat er goed is in Het F-woord is dat het nu wordt omgedraaid en dat er nu juist eerst wordt gekeken naar de vrouwen die marginaal zijn. Dat zal veel witte hoogopgeleide vrouwen niet bevallen, die vinden het moeilijk om zich te identificeren met iemand die trans is of in een rolstoel zit.
Maar er is nog een wereld te winnen in de groep vrouwen die onderaan de maatschappelijke ladder staat. Veel van die vrouwen noemen zichzelf geen feminist, omdat ze niet het gevoel hebben dat het feminisme er ook voor hen is. Daarom vind ik een vrouw als Eva Yoo Ri die Single Supermom heeft opgezet zo belangrijk, dat is een organisatie voor alleenstaande moeders. Of Khadija Tahiri, die zelf schoonmaakster is en een bond voor schoonmakers leidt. Dit zijn de mensen die we erbij moeten hebben."