Dus ik ben Ik reis dus ik ben Nederlanders staan bekend om hun reislust. Al eeuwenlang trekken we eropuit om de wereld te ontdekken. Reizen is ook onszelf tegenkomen, onszelf ontwikkelen. Hoe vormt reizen onze identiteit?
Het Filosofisch Kwintet De ziel van de verzorgingsstaat Als afsluiting van de Filosofie Nacht onderzoeken Clairy Polak en Ad Verbrugge de ziel van de verzorgingsstaat. Met Jan Willem Duyvendak, Albert Jan Kruiter en Ingrid Robeyns, live uit Felix Meritis.
Dus ik ben Ik voel, dus ik ben Waarom vinden we iemand menselijker zodra hij zijn emoties heeft geuit? Waarom vinden we iemand menselijker zodra hij zijn emoties heeft geuit? Met o.a. Stephan Sanders en Maarten Doorman.
Dus ik ben Ik werk, dus ik ben Het belang van werken voor onze identiteit. Wat doet werk met ons? En wij met ons werk?
Dus ik ben Ik lijd, dus ik ben Wat is de zin van lijden? Leren we er iets van? Maakt het ons sterker? Wat is hobbylijden, luxelijden, medelijden? Alpinist John Krakauer: 'Life is not supposed to be easy.'.
Duivelse dilemma's De hoer en het meisje Om geld te verdienen voor haar kind en haar ouders in de Oekraïne, is Elena naar Nederland gekomen. Ze valt in de handen van mensenhandelaren en belandt in de prostitutie.
Duivelse dilemma's Getuige Ralf, een jonge psychiater, is gevraagd om in de Zuid-Amerikaanse favela's ontspoorde jongeren te helpen. Daar is hij getuige van het verontrustende begin van een verkrachting.
Duivelse dilemma's Geloven Martine heeft een huisartsenpraktijk met veel allochtone patiënten. Bevrijd van geloof en gevormd door 't feminisme, staat ze voor zelfbeschikking en vrije ontwikkeling. Dan wordt dochter Anna moslima.
Durf te denken Jean-Paul Sartre (1905-1980) De mens, volgens Sartre, is geen schepsel van God, noch de uitkomst van een traditie. Hij komt volstrekt onbepaald ter wereld, als louter existentie. Te gast is filosoof Maarten Meester.