Voortaan kunnen terroristen zeggen wat ze willen, maar hun uitleg zal niets met de Heilige boeken te maken hebben.
Natuurlijk is deze bescherming van de religie ook manier om de vrijheid van meningsuiting jouw richting op te buigen.
Hier het bericht op het Russische persbureau Interfax. En hier een betere uitleg in het Engels. Een opmerkelijk commentaar valt te lezen op Joop, waar af en toe kennelijk toch nog iets verstandigs wordt gezegd. Het commentaar is van Inna Shevchenck, activiste bij Femen:
“Ten eerste laat de wet ons zien hoe dictatoriale regimes (ik wil nogmaals benadrukken dat dit regime een van de wreedste uit de moderne geschiedenis is) samenwerken met religieuze instituten en hoe ze elkaar steunen. Dat gebeurt omdat beide ideeën, dictatuur en religie, gelijk van aard zijn en gemeenschappelijke doelen hebben. (…) Ten tweede, wat kan beter bewijs zijn dan deze wet om aan te tonen dat religieuze teksten vol staan met extremistische ideeën en oproepen, zo ze dat al niet van zichzelf zijn. Door het aanhalen van citaten uit de Bijbel, de Koran, de Tenach en de Kangyur als voorbeelden van extremisme te verbieden, maken Poetin en Doema duidelijk kenbaar dat deze teksten voorbeelden van extremisme zijn. Je hoeft mensen immers niet te verbieden te zoeken naar iets als ze het er nooit in zouden kunnen vinden” – Bron: Joop.
En hier werkelijk schitterende beelden van een banket dat door Poetin werd aangeboden aan patriarch Kyrill van Moskou:
De Russische president Vladimir Poetin heeft bij wet laten vastleggen dat de Heilige Boeken – de Bijbel, de Koran, de Tenach en de Kangyur (Tibetaans boeddhisme) – nooit extremistisch kunnen zijn in hun teksten.