Maar dat is nog niet zo makkelijk. Dzifa vertelt over de YouTube-serie Drugslab, waarvoor de presentatoren om educatieve redenen met drugs experimenteren, waar ze in 2016 terechtkwam. “Kijkers zeiden: ‘No, not this nigger. Het was altijd zo’n perfect team.’
"Kijkers waren gewend aan de andere presentatoren. En in de comments las je vaak dat ik alleen was gekozen omdat ze een bruin iemand wilden. Dat was de eerste keer dat ik er echt verdrietig van werd. Ik voelde me niet geaccepteerd en dat was confronterend. Ik leefde altijd in een bubbel. In mijn omgeving zien we iedereen elkaar als gelijk. Na die comment dacht ik: Shit, ik kan wel met mijn vrienden zo leuk zijn, maar er moet nog hard gewerkt worden aan gelijkheid.”
Hoewel ze in de media voor meer diversiteit zorgt, wil ze zichzelf geen voorbeeld noemen. “Dat vind ik moeilijk, ik zie mezelf niet als zwart of wit dus ik weet niet voor wie ik een voorbeeld kan zijn. Ik ben er wel trots op dat ik met mijn uiterlijk een alternatief beeld in de media laat zien.
"Ik heb een tijd lang met mijn haar gestruggled. Vroeger zeiden mensen: ‘Heb je met je vingers in het stopcontact gezeten?’ Om gemene opmerkingen te voorkomen, liet ik mijn haar stijlen. Ik had geen rolmodel waar ik naar op kon kijken. Ik hoop dat als andere mensen mij nu zien dat ze denken: Mijn kroeshaar mag er zijn.”
Als kind zag ze al dat denken ‘zwart’ en ‘wit’ absurd is. “In Ghana riepen ze op straat ‘blanke’ naar me. Bizar, dat ik hier als zwart word gezien en daar als wit, terwijl ik net iets lichter ben dan zij. Ik maakte daaruit als kind al snel op dat het nergens op slaat. Hoe kan ik nou twee dingen tegelijkertijd zijn? We moeten stoppen met het indelen van mensen in hokjes.”