‘Ik moet er ergens wel om lachen’, zegt Jacqueline in de documentaire. Ze zit in de auto onderweg naar Louis. ‘De een gaat met het gezin zondags een dagje weg en ik ga lekker eens in de twee weken naar de bajes. Dat is mijn uitstapje.’ Dat doet ze al sinds 2007, als Louis - opnieuw - in haar leven komt. Een jaar later trouwen ze. Ze leerden elkaar in 1993 kennen in de bezoekruimte van De Bunker, een gevangenis in Den Haag. Hij zat destijds een negen jaar durende gevangenisstraf uit voor een overval. Zij kwam samen met een vriendin op bezoek. ‘Ik viel direct op zijn mooie ogen’, vertelt ze nu. ‘Toen we aan de praat raakten bleek hij ook een heel goede gesprekspartner te zijn. Hij had, net als ik, veel levenservaring. Ik voelde me direct begrepen.’ Toch verloren ze elkaar uit het oog.
Louis komt weer in Jacquelines leven als hij in 2007 in de krant leest over het overlijden van haar zus. Hij stuurt haar moeder vanuit zijn cel een condoleancebrief. Dat betekent veel voor Jacqueline en ze besluit hem een bezoekje te brengen. Louis was sinds twee jaar veroordeeld tot een levenslange* gevangenisstraf voor de moord op twee kinderen van een vriendin van hem. De kinderen en hun moeder werden op 5 maart 1984 in hun Amsterdamse woning levenloos aangetroffen. Hij werd niet veroordeeld voor de moord op de vrouw, omdat de tenlastegelegde doodslag was verjaard. Tot op de dag van vandaag zegt hij onschuldig te zijn.
Jacqueline treft bij haar eerste bezoek in 2007 een andere Louis aan dan ze van vroeger kende. ‘Hij was in tranen en ik voelde meteen dat hier iets niet klopte.’ Ze besluit zijn dossier in te duiken. Al snel weet ze het zeker: Louis is onterecht veroordeeld. ‘De rechters hebben hun uitspraak eigenlijk vooral gebaseerd op één verklaring van een ex-vriendin.’ In de hoop haar man vrij te krijgen, maakt Jacqueline in 2008 een website waarop ze alle informatie en details over de zaak deelt. ‘Je hebt me mijn leven teruggegeven’, zegt Louis in de documentaire, doelend op de toewijding van zijn vrouw. Dat vindt Jacqueline best pittig om te horen. ‘Want zo hoort het niet te zijn. Ik ben niet zijn infuus.’
De afgelopen jaren zijn ook verschillende specialisten tot de conclusie gekomen dat Louis onterecht levenslang vastzit. Dat blijkt onder andere uit een uitzending van EenVandaag uit 2016 over de zaak. Zo is een belangrijke getuigenverklaring mogelijk ‘vals’, zouden de moorden op een ander tijdstip kunnen zijn gepleegd dan wordt gedacht én door iemand die linkshandig is. Louis is rechtshandig.