
Bloed, zweet en inkt: biografen aan het woord
Coen Verbraak in gesprek met biografen over wat hen bezielt om jaren van hun leven te wijden aan de levens van anderen.
In De Publieke Tribune hoor je iedere week de meest indrukwekkende verhalen uit de haarvaten van de samenleving. Onder leiding van Coen Verbraak delen iedere zaterdag weer nieuwe gasten hun ervaringen over onderwerpen die hen bezighouden of belemmeren in hun werk of dagelijks leven. Om op die manier onderbelichte thema’s in de maatschappij bespreekbaar te maken, inspiratie te halen uit de mensen om ons heen, en om tot waardevolle inzichten en – wie weet – oplossingen te komen.
Luister eerdere afleveringen terug en laat je inspireren door de verhalen van anderen
Coen Verbraak in gesprek met biografen over wat hen bezielt om jaren van hun leven te wijden aan de levens van anderen.
Coen Verbraak spreekt vanaf het Movies that Matter Festival in Den Haag met journalisten en filmmakers over hoe hun werk steeds meer onder druk komt te staan. Hoe blijven ze de feiten vinden en hun verhalen vertellen in een wereld die daar niet altijd op zit te wachten?
Coen Verbraak in gesprek met onderhandelaars en historici over hoe de wereld die we kenden in rap tempo aan het verdwijnen is, en over hoe om te gaan met figuren als Trump.
Coen Verbraak in gesprek met mensen die zelf in de war zijn geweest, en weten wat het is om zich agressief of gewelddadig te gedragen.
In de HUMAN Nieuwsbrief bieden we je nieuwe perspectieven en blikverruiming, met onze programma’s en activiteiten. Schrijf je in! Al 70.000 anderen gingen je voor.
Om de nieuwsbrief te ontvangen doe je het volgende:
Coen Verbraak sprak vorig jaar met Dieuwertje Blok en haar zus Tessel over over hun hechte band, over tegenslagen, maar bovenal... over veerkracht. "Ik probeer in het nu te leven."
We wonen steeds meer op onszelf. Doordat we scheiden, doordat we een partner verliezen, omdat we de ware nog niet hebben gevonden, of gewoon: omdat we bewust single willen blijven. En toch lijkt onze maatschappij nog altijd te zijn ingericht op stelletjes, en blijft het gezin stiekem toch de hoeksteen van de samenleving. Hoe zou dat kunnen veranderen?
Dit jaar is het exact tachtig jaar geleden dat concentratiekamp Auschwitz werd bevrijd, de plek waar in de Tweede Wereldoorlog ruim een miljoen mannen, vrouwen en kinderen – vooral Joden – werden vermoord. Maar naarmate de jaren verstrijken rijst de vraag: hoe houd je de herinnering aan de verschrikkingen van de Holocaust levend? 'Auschwitz moet geen versleten metafoor worden.'
Wil je reageren op een van onze afleveringen? Of heb je zelf een goed idee voor een gesprek?